PZP porovnanie

S výberom pomôže PZP porovnanie

PZP porovnanie cien je veľmi nápomocné, čo si ukážeme na príklade. Práve ste si uvedomili, že o pár dní vám končí platnosť zelenej karty? Nič to. Nemusíte stresovať a hneď utekať do prvej pobočky poisťovne vo vašom okolí. Ak je pre vás dôležitá cena, vašou prvou voľbou by mal byť porovnanie cien online. Nie šprint resp. telefonát do jedinej pobočky. Niektoré poisťovne však zvyknú automaticky predlžovať zmluvy. Teda ak predtým vyslovene nepoviete alebo nenapíšete, že už s nimi nechcete pokračovať, čo by sa vám mohlo hodiť. No ak to nepatrí k najlacnejším produktom, nemusí vám to byť veľmi prospešné.

Prečo PZP porovnanie online?

Na základe vami zadaných údajov urobí porovnanie všetkých vašich možností. Z nich si potom môžete vybrať takú, ktorá vás najviac ohúrila. Najlepšie na tom je, že celý tento proces trvá max. 10 min, vrátane vypisovania formulára, a dokonca ani nemusíte nikam chodiť. Všetko vybavíte z miesta, kde máte prístup na internet. Osobné zisťovanie vašich možností by bolo maximálne časovo stratové, potrebovali by ste si na to vyčleniť aj niekoľko dní. Téme sa venoval aj The Mootley Fool. Prípadne si skúste spraviť online PZP porovnanie poistenia z Uzavripzp. Takto máte výpočet ceny všetkých poisťovní.

Komplexné porovnanie ponúk

Pokiaľ chcete zistiť, či vám vaša poisťovňa skutočne ponúka tú najvýhodnejšiu ponuku, mali by ste využiť bezplatnú pomoc PZP online. Urobí porovnanie viacerých ponúk. Vypíšete nezáväzný formulár, ktorý od vás bude požadovať údaje o vozidle a niektoré údaje o vás. Nejde ale o žiadne osobné informácie, aby bolo výsledné porovnanie čo najpresnejšie a najpoužiteľnejšie. V prípade, ak by ste sa oňho rozhodli požiadať.

Skutočne si dajte pozor na to, aby bolo všetko faktologicky presne. Pretože ak uzatvoríte poistenie, ktorého údaje sa budú líšiť od skutočnosti a policajná kontrola na to príde, hrozia vysoké pokuty. Ide napr. o údaje ako:

  • objem a výkon motora,
  • rok výroby,
  • účel využitia vozidla,
  • najväčšia prípustná hmotnosť,
  • prevádzková hmotnosť
  • či palivo.

O vás budete musieť zadať napr.:

  • či ste už niekedy spôsobili nejakú dopravnú nehodu, koľko rokov odvtedy uplynulo,
  • dátum narodenia,
  • miesto, kde bývate atď.

Prieskum hotový do niekoľkých minút

Dopravná nehodaZdĺhavé rozhovory s pracovníkmi nejednej poisťovne na zistenie tej najlacnejšej ponuky s mnohokrát maximálne vyčerpávajúce. O to viac, ak si chcete trochu oddýchnuť a nie ste príliš komunikatívny typ. Taktiež vás pracovníci majú tendenciu prehovárať o tom, že ten ich produkt je na trhu najlepší. Máte však vlastnú hlavu. PZP online vám do niekoľkých sekúnd zobrazí to najlacnejšie a najlepšie na trhu. Ako na to?

Vašou prvou úlohou bude kliknúť si na hore vyznačené spojenie, ktoré vás presmeruje na stránku prieskumu možností. Daná kalkulačka je úplne nezáväzná a bezplatná, takže môžete si robiť toľko porovnania PZP, koľko len chcete. Pravdepodobne sa však ceny produktov veľmi meniť nebudú, ak si prieskum budete robiť v krátkych časových intervaloch. Formulár na porovnanie bude požadovať hlavne informácie o vozidle, ktoré nájdete aj v jeho technickom preukaze. Taktiež potrebuje aj niektoré údaje o majiteľovi vozidla. Nejde však o nič osobné, požadovali by to od vás všetky spoločnosti. Napr. ako dlho už máte vodičské oprávnenie, doba bezškodového stavu atď.

Ak ste všetko vypísali a odoslali, do niekoľkých sekúnd môžete pozorovať online porovnanie PZP. Uvidíte, že jednotlivé ponuky sa líšia až v stovkách eur, pričom poistné krytie môže byť veľmi podobné. Prieskum vám zobrazí ponuky nielen veľkých, ale aj menších poisťovacích spoločností. Napr.:

  • Allianz,
  • Axa,
  • Union,
  • UNIQA,
  • Wüstenrot,
  • Komunálna poisťovňa,
  • Onlia,
  • Kooperativa atď.

Vyberte si správne

Ak ste si vybrali niečo cez najlacnejšie PZP porovnanie online, stačí si naňho len kliknúť a tým oňho požiadate. Doplníte ešte niekoľko informácii o vás, aby vám mohli byť doručené potrebné dokumenty. Patrí medzi ne návrh a podmienky zmluvy, údaje na zaplatenie či dočasná zelenáa karta. Tá vám bude odoslaná na mail. Preto, lebo zelenú kartu potrebujete nevyhnutne k tomu, aby ste vozidlo mohli používať. Preto si ju nezabudnite vytlačiť. Zároveň myslite na to, že je platná len 30 dní, teda najneskôr do tejto doby zaplaťte poistné. Po zaplatení vám bude na vašu domácu adresu odoslaná originál zelená karta. Vďaka zelenej karte môžete bezpečne cestovať aj v zahraničí.

Na aké vozidlo?

PZP porovnanie je nevyhnutné pre:

  • auto,
  • PZP na prívesný vozík – uzatvoríte ho na stránke Uzavripzp,
  • motocykel,
  • prípojné vozidlá,
  • či iné motorové a nemotorové vozidlá s evidenčným číslom a niektoré bez neho (napr. vysokozdvižné vozíky, poľnohospodárske stroje).

Ak si nie ste istý, či aj vaše vozidlo spadá pod túto povinnosť, tak sa pozrite na platný zákon.

Koniec platnosti nepodceňujte

Ak ste si všimli, že sa vám PZP končí, neurobte nejakú hlúposť, aby ste to neoľutovali. Určite si spravte porovnanie ceny. Tou hlúposťou by mohlo byť napríklad to, že by vám napadlo s nepoisteným vozidlom brázdiť cesty. Keby vás v takejto situácii odchytila policajná hliadka, buďte si istý, že naprázdno neobídu. Pretože práve neplatná zelená karta je to, na čom sa vedia „nabaliť“ čo najviac. Bez preháňania, jednorazová pokuta môže byť vo výške aj niekoľkých stoviek eur. Preto, namiesto toho, aby ste sa potom pred policajtmi ponižovali prosíkaním, svoje vozidlo si zabezpečte. Noste so sebou všetky nutné doklady. A to skôr, ako vám niekto bude hroziť, povedzme, 300 eurovou pokutou. Vždy je výhodnejšie zaplatiť za rok približne 70 eur, ako k nim prirátať aj vyššie zmienenú čiastku.

Druhým nepriaznivým prípadom pre každého majiteľa auta či iného vozidla bez platného povinného zmluvného poistenia je aj to, keď s takým vozidlom spôsobíte dopravnú nehodu. V takej situácii už nehovoríme o stovkových pokutách, ale o miliónových, čomu nasvedčuje aj zákon o PZP. Okrem danej pokuty však budete musieť zaplatiť z vlastného vrecka všetky škody spôsobené iným vozidlám, ale aj sebe. Preto neodkladajte porovnanie a výpočet ceny poistenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *